Utløpte domener

Publisert 22/05 2017


Når du må konfigurere nettstedet ditt, må du ha funnet et godt domene som du kan koble til. Dette domenet er din identitet på nettet, og det er derfor viktig at det har en relevans for bedriften din, så vel som hva som er i selskapet. Men å finne det riktige domenet kan være en god prosess. Domener blir kjøpt hele tiden, og så snart de er kjøpt, blir de utgitt så raskt som de er. Derfor må du alltid være oppmerksom på at domenet ditt kan bli utgitt når som helst.

Hva er Utløpte domener?

Et utløpt domene er et domene som blir avsluttet, eller hvor den gamle eieren ikke betalte for det lenger. Her er det så lite tid før registreringen vil bli kansellert, men når det skjer, kommer domenet ut igjen på markedet. Når domenet kommer tilbake til markedet, er domenet utløpt. Her er det klart å bli kjøpt for noen andre som får rett til å bruke domenet.

Et unikt domene

Når du velger et domene, husk at det er din identitet på nettet. Dette er hva du bør skrive hvis noen spør om nettstedet ditt. Det trenger markedsføring, slik at du kan få kunder inn på nettstedet ditt, og det er domenet som blir tydelig på Google. Samtidig er det domenet som andre anbefaler hvis de er interessert i deg og dine produkter. Derfor er det viktig å vurdere godt og grundig hvilket domene du bør ha. Du må sørge for at du velger et enkelt domene som ikke er vanskelig å huske. Det kan være som å fange kundene dine.

God verdi i utløpte domener

Domener er utgått hver dag, og dette er en styrke for deg. Hvis du kjøper et domene som har vært brukt i lang tid, så er det noen fordeler du kan bruke. Hvis du for eksempel finner et domene som har blitt brukt i en årrekke, er dette godt kjent av Google. Det blir neppe unngått at det er mange lenker på domenet dersom det andre selskapet har markedsført seg selv. Dette vil styrke nettstedet ditt på Google og lede flere mennesker til det uten å måtte gjøre så mye for det. Et utløpt domene er derfor en styrke for deg, og hvis du finner den rette for ditt nettsted, så er det en vinn-vinn.

Få besked, når dit domæne bliver udløbet

Norid gir oss ikke beskjed når frigjorte domener kommer igjen på markedet. Vi har imidlertid satt opp et system som sender en e-post så snart et bestemt domene er utløpt. Du kan registrere deg for vårt postsystem og deretter velge de domenene du vil bli varslet fra. På denne måten kan du komme foran køen og rush til å kjøpe domenet før noen andre gjør det. Du kan registrere deg for vårt e-postsystem her på nettstedet og registrere deg for alle domenene du finner interessant.