Webhotell priser

Finn den beste og billigste web hosting for dine behov

Sammenligning av web hosting priser

Leverandør Lagring Opprettelse Første år Pris per måned Trustpilot rating

Bør man velge det billigste webhotellet?

Våre erfaringer viser at det kan svare seg å kikke på prisen hvis du er på utkikk etter et nytt webhotell. I følge våre undersøkelser er det ingen direkte sammenheng mellom pris og kvalitet, og noen av de beste utbyderne er også de billigste. Imidlertid er det viktig å ikke alene henge seg opp i prisen, og vi har derfor gjort det enkelt for deg med ovenstående tabell. Her kan du sammenligne priser, oppetider, anmeldelser og mye mer og på den måte være godt rustet til å finne både det billigste og beste webhotellet.

Hva skal du se etter når du velger webhotell?

Står du og skal kjøpe webhotell er det noen viktige parametre å holde øye med:

  • Oppe- og svartid. Dette er to vesentlige parametre og det finnes ikke noe verre enn et webhotell som er nede halvparten av tiden.
  • Rådighetsplass. Behøver du masse plass, eksempelvis til bilder eller videoer, på hjemmesiden? Da bør du velge et webhotell som tilbyr nok plass. Til de fleste alminnelige hjemmesider er dette imidlertid ikke så viktig, man har plass til utrolig mange web-optimerte bilder på 1 GB.
  • Trafikkmengde. Trafikkmengden kan ha betydning dersom du har en stor hjemmeside. For de fleste er det imidlertid ikke et problem, men du kan være uheldig og oppleve at hjemmesiden din blir blokkert hvis den har store mengder trafikk.
  • Teknologier. Det er naturligvis viktig at webhotellet ditt kan håndtere det systemet som du arbeider i. Skal du eksempelvis benytte Wordpress er det viktig at webhotellet understøtter PHP og Mysql. Dette er tilfellet hos de aller fleste, men det finnes også webhotell som tilbyr windowsbaserte løsninger for deg som for eksempel kjører ASP.
  • Brukervennlighet. Hvor enkelt er det å benytte utbyderens bakenforliggende system? Har de eksempelvis 1-click-installer til Wordpress og andre hjemmesideløsninger?

Webhotell med plass til flere domener

Har du flere domener? Da kan de være en fordel å velge webhotell som tillater flere domener på samme installasjon. Hvis trafikkmengden og plassforbruket til hvert domene ikke er for stort kan det være en god og økonomisk måte å spare penger på. I tabellen ovenfor kan du se hvilke utbydere som tilbyr flere domener på samme webhotell.

Sammenlign oppe- og svartider på webhotell

I tabellen øverst på siden finner du en sammenligning av oppe- og svartider for de mest brukte norske webhotell. Vi har opprettet et webhotell hos hver utbyder hvor vi har installert Wordpress med standardtema og noen øvrige plugins. Deretter er det publisert et enkelt innlegg og oppsatt overvåkning på hvert webhotell. De forskjellige hjemmesidene pinges én gang hvert minutt, og på den måten kan vi automatisk overvåke svar- og oppetid for utbyderen.

Når du kikker på data må du være oppmerksom på at det kun er tale om ett enkelt webhotell hos hver utbyder. Det ideelle bildet ville naturligvis vært om vi overvåkte samtlige servere hos hver enkel webhotell-utbyder, men dette er praktisk umulig.

Data innhentes uavhengig av de forskjellige leverandørene hvilket vil si at disse ikke vet hvilke domener som blir overvåket. Man kunne forestille seg at dersom de visste dette ville de forsøke å gi bedre oppe- og svartider tl webhotellet som testes.

Det er heller ikke tatt høyde for planlagte nedetider, servicevindu og andre omstendigheter.